FÖRELÄSNINGAR KURSERBPH FRISKVÅRD WATER WALKER PERSONLIG TRÄNING BOKA LOKAL

Ingela Wredlund

BPH-Beskrivare, Lydnads- och spårinstruktör,
certifierad jakthundslydnadsinstruktör

Sedan barnsben har hundar och dess beteende intresserat mig. Skaffade första egna hunden 1984, en dalmatiner, och har sedan dess levt med tre till fem hundar.

Genom mina utbildningar och praktiska erfarenheter har jag lärt mig ”bedöma” hundars mentala egenskaper och är idag beskrivare vid BPH och andra mentaltester. Den förmågan är även viktig vid kurser då man snabbt måste hitta rätt sätt att förmedla hur respektive hund ska tränas för att uppnå önskat resultat.

Har fött upp sju kullar av rasen Rhodesian Ridgeback under kennelnamnet Steekbard. Har i dagsläget avelshane av egen uppfödning men kommer om ett par år ha möjligheten att åter föda upp egna kullar. För mig har fokus legat på mentaliteten hos hunden och har bara avlat då mina egna uppställda krav har kunnat uppfyllas. Att föda upp hundar av en ras med många egenskaper (jakt- och vakt) kräver en del av såväl uppfödare som valpköpare.

Gick instruktörsutbildning inom Svenska Hundklubben som var en av de första fristående hundklubbarna som mer anammade Anders Hallgrens lära om positiv inlärning. Efter det har jag gått flera utbildningar på dåvarande Hundskolan i Sollefteå.

Är certifierad lydnadsinstruktör inom Svenska Jägareförbundet (steg 4) sedan 2010 vilket innebär att jag även fått hålla utbildning för blivande instruktörer.

Har sedan 1987 hållit kurser för hundägare och har lätt att kommunicera och föra ut budskap på ett pedagogiskt sätt. De senaste 15 åren har jag hållit kurser i min jaktvårdskrets med inriktning på jakthundars lydnadsdressyr. Hjälper även enskilda hundägare som känner att de har problem.

Kontakt: steekbard(at)gmail.com