BR-dogs

Barbro Rydén. Ägare till Hunduddens Träningscenter i Stockholm samt hundinstruktör och BPH-beskrivare.
Foto: Tuss Bennergård.

Pommac2

"Pommac" Stenburry Black Captain.

Hunduddens Träningscenter

Mitt namn är Barbro Rydén och jag grundade Hunduddens Träningscenter 2008, då med visionen att skapa en plats där vi som älskar hundar kunde träffas, träna och få nya kunskaper. På Hunduddens Träningscenter har jag haft möjlighet att utnyttja alla mina tidigare yrkeserfarenheter.
Som projektledare har jag arbetat med utbildning i olika former under många år. I drygt tio år som högskoleadjunkt i digital grafisk design och Adobes kreativa dataprogram på högskolan för konstnärlig utbildning, Konstfack, samt på Batteri kommunikation, ett utbildningsföretag i den grafiska branschen. Jag är Adobe Certified Expert och Adobe Certified Instructor.

Hästar var tidigt min stora passion och jag tränade, tävlade och arbetade periodvis som ridinstruktör från sexton års ålder. Hundar har funnits vid min sida sen jag var tolv år då jag fick min efterlängtade första egna hund. Därefter har mitt hundintresse bara ökat.

Jag är utbildad hundinstruktör vid Hundens Hus i Stockholm. För att fördjupa min kunskap som hundtränare har jag gått en tvåårig specialistutbildning hos Eva Bodfält
i Stockholm 2009-2011.

För mig är det lika spännande att hjälpa den nyblivna hundägaren utan erfarenheter som att träna den riktigt specialintresserade tävlingsföraren. Jag är stolt över min pedagogiska förmåga och trivs verkligen i lärarrollen.

Mina hundar

Jag har tävlat aktivt i lydnad med min Rhodesian Ridgeback Mega, som även startade en brukskarriär i spår vid 9 års ålder med bästa resultat. Rex Ventors Mega var en av de mest lydnadsmeriterade Rhodesian Ridgeback genom tiderna. Familjens andra Rhodesian Ridgeback var Rex Ventors "Pzingo" som levde en behaglig tillvaro som visningshund på kurser. Jaktlabradoren "Tiger" föddes 2011 och vi har tillsammans tävlat elitklass i bruksspår, NoseWork och tävlingslydnad klass 3, jaktprov och Workingtest i elitklass med stor framgång. Jaktlabradoren "Pommac" föddes 2018. Han är under utbildning och tränas för tävligslydnad klass 2, Workingtest, Nosework och jaktprov.

Tiger2

"Tiger" Stenbury Black Friend.

br_lotta

Hundelska

Från och med den 1 augusti 2020 tog Lotta Bauer och Hundelska AB över driften av verksamheten på Hunduddens Träningscenter. Tillsammans med Lotta Bauer och ett antal välmeriterade instruktörer kommer Hunduddens Träningscenter fortsätta att utvecklas och erbjuda kurser, yrkesutbildningar, föreläsningar, aktiviteter, privatträning, prov och tävlingar. 

Medarbetare på Hunduddens Träningscenter och Hundelska är utvalda med stor omsorg där samtliga instruktörer har dokumenterad utbildning samt praktisk erfarenhet. Alla kurser, samt vår pedagogik, baseras på modern forskning, givetvis med respekt för varje hunds särdrag. 

VARMT VÄLKOMNA!
/Barbro & Lotta. 

OmOss-start
OmOss-slut